12
mei
Vooraankondiging bijeenkomst met als thema Financiƫn
 Deze vooraankondiging van de bijeenkomst met als thema financiën is een vervolg op de bijeenkomst van verleden jaar  de "Themabijeenkomst 'Mantelzorg en (financiële) regelingen; er is meer mogelijk dan je denkt". Meer informatie over de invulling van deze middag volgt zsm. Wellicht kunt u de datum alvast reserveren in uw agenda. Of u al aanmelden via:   AANMELDEN   Dit kan tot 5 mei 2025. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marjon Hermans  via 06-57556383 of mail: marjon.schmeetz@knooppuntinformelezorg.nl of Betsie Horrichs via 06 - 36 56 86 56 of mail betsie.horrichs@knooppuntinformelezorg.nl    
aanmelden
20
mei
Mantelzorgers ontmoeten elkaar in Geleen
Als mantelzorger sta je klaar voor een naaste, je doet allerlei zorg- en regeltaken en hebt een luisterend oor. Wil je dit graag  blijven doen, dan is het nodig ook af en toe tijd voor jezelf te nemen en stil te staan bij wat jou bezighoudt. Het ventileren van gevoelens, angsten en zorgen, maar ook het delen van lichtpuntjes en mooie ervaringen, kan heel waardevol zijn.  Daarom organiseert Steunpunt Mantelzorg bijeenkomsten voor mantelzorgers, om onder het genot van een kop koffie, een goed gesprek te hebben of gewoon even op andere gedachten te komen.  Heb jij behoefte om met andere mantelzorgers te praten over je ervaringen, zorgen en gevoelens of heb je gewoon een luisterend oor nodig of heb je vragen? Dan ben je van harte welkom.   Wens je meer informatie over deze bijeenkomst of heb je andere vragen neem dan contact op met Sascha Eussen, 06-42924960  sascha.eussen@knooppuntinformelezorg.nl Aanmelden is verplicht en kan t/m 16 mei 2025 Via: aanmelden Vol = Vol.  
aanmelden

Oproep Maastricht University aan mantelzorgers voor deelname aan onderzoek over dehydratie in het verpleeghuis

Maastricht University doet onderzoek naar de wenselijke rollen van, en samenwerking tussen behandelaren, zorgverleners en bewoners en diens mantelzorgers in de zorg rondom dehydratie in het verpleeghuis.

 

Graag brengen wij u onderstaande uitnodiging van Maastricht University onder uw aandacht:

 

 

 

Dehydratie in het verpleeghuis

 

Onderzoek naar de wenselijke rollen van, en samenwerking tussen behandelaren, zorgverleners en bewoners en diens mantelzorgers in de zorg rondom dehydratie.

 

Geachte heer, mevrouw,

 

Voldoende vochtinname is een belangrijk aandachtspunt in de zorg voor onze bewoners. Toch komt dehydratie (uitdroging) nog geregeld voor in verpleeghuizen. In de dagelijkse praktijk zijn naast de bewoner zelf, verschillende behandelaren, zorgverleners en mantelzorgers betrokken in de zorg rondom dehydratie, wat maakt dat een goede samenwerking essentieel is om dehydratie vroegtijdig te signaleren en (preventief) te behandelen. We weten echter weinig over wie waarvoor verantwoordelijk is in de zorg rondom dehydratie en hoe de samenwerking tussen behandelaren, zorgverleners en bewoners en diens mantelzorgers hierin verloopt. Om deze reden voeren we dit onderzoek uit.

 

Wat is het doel van dit onderzoek?

Met dit onderzoek proberen we meer inzicht te krijgen in de rollen en samenwerking tussen behandelaren, zorgverleners en bewoners en diens mantelzorgers in de zorg rondom dehydratie en de manier waarop dit kan worden verbeterd.

 

Wie zoeken wij om deel te nemen aan dit onderzoek?

Voor dit onderzoek zijn we op zoek naar helpenden, verzorgenden IG, verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten, specialisten ouderengeneeskunde en bewoners met hun mantelzorgers die werkzaam zijn in het verpleeghuis of daar wonen.

 

Wat houdt deelname aan het onderzoek in?

Deelname aan het onderzoek betekent dat u wordt uitgenodigd voor een online groepsgesprek. Tijdens dit groepsgesprek, van maximaal 120 minuten, zullen wij ingaan op uw rol in de zorg rondom dehydratie en de samenwerking met behandelaren, zorgverleners en bewoners en diens mantelzorgers op dit gebied in het verpleeghuis. Het groepsgesprek zal plaatsvinden via MS Teams. Alle antwoorden worden strikt vertrouwelijk behandeld en de opnames van de groepsgesprekken worden opgeslagen binnen de beveiligde server van Maastricht University. Wel vragen wij u om bij deelname een toestemmingsverklaring te tekenen waarmee u instemt het groepsgesprek op te nemen en uw antwoorden geanonimiseerd gebruikt mogen worden voor wetenschappelijk onderzoek.

 

Wanneer vinden de groepsgesprekken plaats?

     Helpenden/ verzorgenden IG: 01-10-2021 (14.00-16.00 uur)

     Verpleegkundigen: 08-10-2021 (14.00-16.00 uur)

     Verpleegkundig specialisten/ specialisten ouderengeneeskunde: 07-10-2021 (14.00-16.00 uur)

     Bewoners en mantelzorgers: 14-10-2021 (14.00-16.00 uur)

     Gemengde groep (alle deelnemersgroepen vertegenwoordigd): 05-11-2021 (14.00-16.00 uur)

 

Hoe kunt u deelnemen?

Uw deelname aan dit onderzoek wordt zeer gewaardeerd. Indien u open staat voor deelname wilt u dit dan kenbaar maken door vóór 28 september 2021 op de volgende link te klikken?

https://maastrichtuniversity.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_1zwXELFIVTiAgPc

Indien u aanvullende vragen heeft, dan kunt u contact opnemen met de hoofdonderzoeker via s.paulis@maastrichtuniversity.nl of +31 6 30 42 14 53.

 

Simone J.C. Paulis MSc

Prof. Dr. Jos M.G.A. Schols
Vakgroep Health Services Research, Faculty of Health, Medicine and Life Sciences; Care and Public Health Research Institute (CAPHRI), Maastricht University, Maastricht, the Netherlands

 

Bron: uitnodiging Maastricht University